Google Ads is toch alleen geschikt voor grote bedrijven?

Juist niet! Met Google Ads kun je ook heel goed een campagne starten in bijvoorbeeld alleen jouw vestigingsplaats! Dat is het mooie van Google Ads: geheel op maat te maken!
Ads is heel goed nationaal of zelfs internationaal in te zetten. Maar juist lokaal adverteren met Google Ads is heel goed te doen omdat je ook met minder concurrenten te maken hebt. Dit heeft weer invloed op de prijs die je per klik moet betalen.
Om de campagne goed te kunnen optimaliseren (=rendabel maken) moet er wel serieus in geïnvesteerd worden. Om een voorbeeld te geven: stel je zet een campagne op van € 100,00 per maand en een klik kost gemiddeld € 1,50. Dan behaal je dus 66 klikken die maand, dat is 2 klikken per dag. Op basis van deze gegevens is het veel lastiger om de campagne te optimaliseren dan wanneer je bijvoorbeeld 30 klikken per dag behaald. Daarom het advies van Trouf!: start bij een beperkt budget altijd eerst groot zodat de campagne goed geoptimaliseerd kan worden, en bouw het budget na 3 maanden af.

Posted in: Google Ads