Linkbuilding uitbesteden

Als je een hogere positie in Google wilt behalen, ontkom je er niet aan: je hebt linkbuilding nodig!

Maar… Linkbuilding is toch juist slecht voor je ranking?

Als linkbuilding op een verkeerde manier wordt uitgevoerd, kan dit desastreuze gevolgen hebben voor je website… Linkbuilding is niet eenvoudig, er moet naar veel verschillende factoren worden gekeken.

Waarom is linkbuilding nodig?

De zoekmachines zoeken continu het internet af. Ze crawlen van de ene naar de andere site via de links die ze op de sites tegenkomen. Dus het is zaak er voor te zorgen dat ze jouw website veel tegenkomen, maar uiteraard op een goede manier.
Het optimaliseren van een website voor de zoekmachines kent drie onderdelen:

  1. Technische optimalisatie
  2. Content optimalisatie
  3. Linkbuilding

Grofweg gezegd zou je dus kunnen zeggen dat linkbuilding voor 1/3 uitmaakt op welke positie in Google jouw website terecht kom.

Linkbuilding tips

Als je je linkbuilding uitbesteed bij Trouf! dan wordt er onder andere gelet op de volgende zaken:

  1. Is de website waarop de link naar jouw website komt te staan relevant voor de bezoekers van jouw website?
  2. Heeft die website een hogere trustflow (TF) dan jouw website?
  3. Heeft die website een uniek IP-adres?

Het eerste punt is belangrijk omdat Google wil dat je ten alle tijden een informatieve aanvulling bent op het internet. Komen de links naar jouw website vanaf onzinnige websites, dan wordt hierdoor weinig rankingwinst mee behaald; het kan zelfs nadelig werken.
Als je linkt naar een andere website dan geef je een beetje “linkjuice” mee van jouw website naar de andere website. Dit kan zowel positief als negatief werken; als een website die linkt naar jouw website een hogere TF heeft dan jouw website, dan krijg je positieve linkjuice mee. Als die website een lagere TF heeft, dan krijg je negatieve linkjuice mee.
Het IP-adres is belangrijk omdat er tegenwoordig veel websites gebouwd worden puur voor linkbuilding. Deze websites hebben geen toegevoegde waarde op het internet waardoor deze sites vroeg of laat op de “zwarte lijst” zullen komen bij Google. Trouf! achterhaalt van deze websites altijd het IP-adres om dit te voorkomen.

Kosten linkbuilding uitbesteden

Als je website al volledig is geoptimaliseerd, kun je alleen voldoende hebben aan linkbuilding. Vanaf € 250,00 exclusief btw per maand neemt Trouf! je dit graag uit handen.
Je ontvangt dan iedere maand een overzicht met het aantal geplaatste links. Dit aantal links kan per maand fluctueren gezien alle factoren waaraan deze moeten voldoen.
Desgewenst kan ook de positie van jouw website in Google voor een aantal zoektermen meegenomen worden.